GoogleSEO

Arama Motoru Nedir?

Arama motorları, aramak istediğiniz sorguyu kendi veritabanında arayıp sonucunu gösteren veya tanımlayan bir programdır.

En iyi ve popüler arama motorları

  • Google (4 Eylül 1998, Menlo Park, Kaliforniya, ABD’de kuruldu kurucuları Larry Page, Sergey Brin’dir. Günümüzde bir çok popüler website ve uygulamanın ana şirketi Google arama motorudur.

    örnek: Youtube,adsense,chrome ve gmail olmak üzere dev uygulamaların sahipleridir.)
  • Bing (Google’ın yanı sıra daha erken bir tarihte yani 2009’da microsoft tarafından kuruldu. Kurulum amacı alışkanlıkları yani insanları google dışında farklı alternatife yönlendirmek oldu fakat günümüzde internet kullanıcılarının %80’i google kullanmakta.
  • Yandex (1997 yılında Rusya’da e-ticaret ve internet uygulamaları olarak kuruldu. Yandex search engine ise 2000 yılında Arkadi Voloj tarafından kuruldu

Daha bir çok alternatif arama motoru bulunsa da günümüzde bu üç büyük search arama motorları kullanılmaktadır.

arama motoru optimizasyonu nedir

Web sitelerin, (google,yandex,bing) gibi arama motorları tarafından belirlenen kurallar dahilinde uyması gereken belli algoritmalara uymasıdır.

işinde uzman bir çok webmaster bu algoritmaları detaylı olarak araştırıp gerekirse tam olarak anlamak için deneme yanılma yöntemlerini kullanarak yaptığı işlemlerdir.

Google ve büyük search enginer’larda webmasterlar arama motoru optimizasyonu işlemlerini yaparak ilk sayfalara gelmeyi amaçlamaktadır.

Yerli Arama Motorları

Bir çok yerli search engine yani arama motoru üretilse de hiçbiri %100 yerli olamadı, bu sebeple bir çok kişi veya kurum girişimlerde bulundu fakat sadece bir tanesi ses getirebildi. bkz.(yaani)

Yaani arama motoru

Yaani 25 Ekim 2017 yılında Turkcell tarafından Türkiye’nin dilinden anlayan arama motoru sloganı ile kurulan en başarılı yerli ve milli arama motoru oldu.

Google’dan içerik kaldırma

Google arama sonuçlarından kişisel verilerinizi veya bilgilerinizi içeren içerikleri kaldırmak için yapmanız gereken bir kaç yöntem bulunmaktadır.

  • Site sahibi veya moderatörleri ile iletişime geçip kaldırılmasını istemek.
  • Google’dan içeriğin arama sonuçlarından kaldırılmasını istemek.
  • Savcılığa dilekçe verip başvuru yaparak içeriğin yayından kaldırılmasını arz etmek.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu